Kalvfärslimpa (kalvfärs, hackad gul lök, salt och peppar) med hemmagjort vitlökssmör, sallad, söt röd paprika, plommontomater, avokado och sås på turkisk yoghurt med chilipulver
Foto:Privat |
Nedan här har vi tunnskivade kycklingfiléer som jag skurit i ännu mindre bitar och stekt i olja och lite smör. Sås på Cremé Fraiche, hackad röd paprika, chiliflakes, chilipulver, havssalt och svart- och vitpeppar. Koka ihop såsen och häll i kycklingbitarna och låt koka ihop en stund. Sallad med färsk broccoli och rostade pinjekärnor till det.
Ni vet det finns smaksatta Cremé Fraiche, t ex en som ska smaka "paprika-chili". Jag gjorde själv och det blev mycket godare. Läs innehållsförteckningen nästa gång ni tar någon sån smaksatt produkt. De innehåller väldigt mycket konstigt som jag inte tror är bra för kroppen.
Foto:Privat |
Efterrätt ska man unna sig. Idag blev det kesella som jag blandade med vaniljpulver och några droppar agavesirap för sötman. Ovanpå det blev det bär, främst hallon men tror nåt gojibär åkte med också.
Toppa med riven kokos.
Foto:Privat |
Hoppas nåt smakar, fråga gärna om ni undrar mer om recepten. Jag är ju inte så noga med mått och sånt så därför blir det inte några sådana exakta recept. Men jag förklarar gärna hur jag gjorde om ni vill prova.
Bra nyttig mat och inga konstigheter alls!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar