Translate

06 oktober 2013

Nytt bättre recept på kexen

Det visade sig att det recept min syster A bakat efter inte var helt likt mitt. Idag provade jag att baka efter hennes och insåg att det var mycket bättre. Smeten var lättare att kleta ut på plåten och de blev mycket "kexigare" än mina. Så här mycket ska det vara av grejerna:

2 dl majsmjöl
0,25 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,75 dl solrosfrön
0,25 dl pumpakärnor
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten
flingsalt
grädda i ugn på 150 grader i 1 timme

Nu hade jag inga solrosfrön hemma så jag tog 1 dl pumpakärnor i stället. Det gick lika bra. Sen gräddade jag bara i 50 minuter. Det är väl en fråga om ugn antar jag. Dom ser aptitligare ut också.

Foto:Privat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar