Translate

05 oktober 2013

Glutenfritt

Godmorgon! Idag har jag bakat på morgonen. Det hör verkligen inte till vanligheterna men jag blev så sugen på att äta nåt som liknar en smörgås. Men eftersom mitt liv nu i princip är glutenfritt så är utbudet på bröd väldigt begränsat. Jag har bakat mjukt glutenfritt bröd förut och nu var det dags att kasta mig över så kallade GI-kex. Jag fick receptet av en vän för länge sen men det har inte blivit av.

Till min födelsedag fick jag två burkar GI-kex av min syster A som hon bakat till mig. Jag blev så himla glad! Men dom tog slut för länge sen och nu får jag baka själv. Enkelt som bara den:

Ingredienser (helst ekologiska):
2 ½ dl majsmjöl
2 dl solrosfrön/pumpakärnor
1 dl skalade sesamfrön
1 ½ dl krossade linfrön
½ tsk salt
½ dl olja
2 ½ dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda ihop allt och bred ut på en bakplåtspappersklätt plåt och grädda i ugnen på 150 grader i 45-50 minuter tills det är hårt.

Foto:Privat

Jag tog några rejäla bitar med riktigt smör och hårdosten Gruyère som är gjord på opastöriserad mjölk. 

En riktigt gofika. 

Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
Gilla Inifrån och ut på Facebook: https://www.facebook.com/barbroainifranochut?ref=hl
Där ser du hur andra har kommenterat inläggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar