Till min födelsedag fick jag två burkar GI-kex av min syster A som hon bakat till mig. Jag blev så himla glad! Men dom tog slut för länge sen och nu får jag baka själv. Enkelt som bara den:
Ingredienser (helst ekologiska):
2 ½ dl majsmjöl
2 dl solrosfrön/pumpakärnor
1 dl skalade sesamfrön
1 ½ dl krossade linfrön
½ tsk salt
½ dl olja
2 ½ dl kokande vatten
Gör så här:
Blanda ihop allt och bred ut på en bakplåtspappersklätt plåt och grädda i ugnen på 150 grader i 45-50 minuter tills det är hårt.
Jag tog några rejäla bitar med riktigt smör och hårdosten Gruyère som är gjord på opastöriserad mjölk. 
En riktigt gofika. 
Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
Gilla Inifrån och ut på Facebook: https://www.facebook.com/barbroainifranochut?ref=hl
Där ser du hur andra har kommenterat inläggen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar