Translate

17 augusti 2013

Nu tror jag banne mig jag överträffade mig själv

Jag experimenterar ju mest med mat, har jättesvårt att följa ett recept. Det är därför mina recept här i bloggen är lite luddiga. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde eller vilka mått jag använde osv.

Men nu ska jag ge er ett recept som jag kommit på själv och maten blev så god att det knappt går att beskriva...om man nu får säga så om sin egen mat...vilket jag tänker att jag får...det är ju fortfarande lite en slump att  det blir som det blir...

Kycklingbiffar med fetaost
1 kg kycklingfärs (här tar vi i ordentligt så kan man frysa in)
2 paket fetaost i halvcentimeter stora kuber
1 finhackad röd lök
1 ägg
1 dl vispgrädde
chiliflakes
salt
svartpeppar
cayennepeppar

Blanda ihop allt till en geggig smet. Klicka ut deciliterstora klickar i en stekpanna med smör, platta till. Stek på halvhög värme tills de fått fin färg. 

Svulla!

Foto:Privat

Jag drack rosa cava till...det går säkert lika bra med ett alkoholfritt alternativ.

Nu ska jag lägga mig på soffan och låta matsmältningsprocessen ha sin gång.

Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
E-posta mig om du vill berätta något eller ställa frågor utan att skriva i kommentarsfältet: inifranochut@outlook.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar