Translate

16 juli 2013

Middag x 2

Här kommer två middagstips. Överst är det kycklingfärsbiffar som är gjorda på, förutom kycklingfärs då, ägg, vispgrädde, hackad rödlök, salt och peppar. En avokado, mozzarellaost och sallad. Hot Chiliflakes har fått täcka alltihop.


Foto:Privat

På nedre fotot är det kycklinfilé, sallad med honungsmelon, tzatziki och en massa bitar ost. Det är Manchego och en annan jag glömt namnet på. Soporna har redan passerad sopnedkastet så jag kan inte ta reda på det just nu men gemensamt för båda är att de är gjorda på opastöriserad mjölk.

Att jag äter opastöriserade ostar beror på att när mjölk pastöriseras tas det viktiga enzymet laktas bort. Laktas hjälper kroppen att bryta ner laktos och gör att det inte omvandlas till socker som våra kroppar suger upp som svampar. Utan laktas får de flesta (98 % påstås det) magproblem. Dessutom omvandlas laktos slutligen till fett i kroppen och det vill vi ju inte.

Läs gärna mer i:

Foto:Privat

Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
E-posta mig om du vill: inifranochut@outlook.com

6 kommentarer:

  1. Barbro, jag tippar att du menar Gruyereost. Rätt? :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej inte den här gången. Det var nåt på A. Nån tysk eller österikisk eller nånatans därifrån. Jag kollar upp i affären och återkommer :)
      Men Gruyere är också ett fantastiskt alternativ.
      Kram <3

      Radera
  2. Svar
    1. Jaaa exakt :) tack
      Den var väldigt god.

      Radera
  3. Ah, den har jag faktiskt inte provat. Ska jag göra snarast!! Tack. :)

    SvaraRadera