![]() |
Foto:Privat |
På nedre fotot är det kycklinfilé, sallad med honungsmelon, tzatziki och en massa bitar ost. Det är Manchego och en annan jag glömt namnet på. Soporna har redan passerad sopnedkastet så jag kan inte ta reda på det just nu men gemensamt för båda är att de är gjorda på opastöriserad mjölk.
Att jag äter opastöriserade ostar beror på att när mjölk pastöriseras tas det viktiga enzymet laktas bort. Laktas hjälper kroppen att bryta ner laktos och gör att det inte omvandlas till socker som våra kroppar suger upp som svampar. Utan laktas får de flesta (98 % påstås det) magproblem. Dessutom omvandlas laktos slutligen till fett i kroppen och det vill vi ju inte.
Läs gärna mer i:
Läs gärna mer i:
![]() |
Foto:Privat |
Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
E-posta mig om du vill: inifranochut@outlook.com
Barbro, jag tippar att du menar Gruyereost. Rätt? :))
SvaraRaderaNej inte den här gången. Det var nåt på A. Nån tysk eller österikisk eller nånatans därifrån. Jag kollar upp i affären och återkommer :)
RaderaMen Gruyere är också ett fantastiskt alternativ.
Kram <3
Appenzeller?
SvaraRaderaJaaa exakt :) tack
RaderaDen var väldigt god.
Ah, den har jag faktiskt inte provat. Ska jag göra snarast!! Tack. :)
SvaraRaderaGör det! Jättegod eftersmak :)
Radera