Translate

12 maj 2013

Mat, food, dinar, питание, matur, essen, comida...ja ni fattar

Idag har jag lagat mat. Middagar för veckan som kommer och en massa luncher till mig. Jag fryser in i portioner så att jag bara kan plocka med mig när jag ska till jobbet.

Först har jag gjort rotsaker i ugn. Kålrot, rotselleri, morot och gul lök skärs i stavar eller fyrkanter eller vad man tycker ser godast ut. Häll på lite kallpressad olivolja, peppra och ha på vilka kryddor ni gillar. Jag har Red Hot Chiliflakes också. Kör i ugnen i 45-60 minuter på 200 grader.

Foto:Privat

Jag stekte vanliga köttfärsbiffar innehållande nötfärs, hackad gul lök, ägg och salt och peppar. Jag åt dom till middag med sallad och olivoljefrästa paprikabitar och zucchini. Toppade med turkisk yoghurt och svartpeppar. Alltså svartpeppar funkar till allt och är så gott! Havssalt toppar alltihop.

Foto:Privat

Underst i bilden ovan har jag laxburgare. Jag köper OMEGAS frysta lax de säjer i 400 gramsförpackningar med ojämna bitar. Lite billigare än filéerna och perfekta när man ändå bara ska mosa dom. De här är mixade med röd lök, ägg, havssalt och peppar. Forma till lagom stora biffar och stek på halvlåg värme ett par minuter på varje sida. Jag åt en till lunch med sallad och lite turkisk yoghurt med Red Hot Chiliflakes.

Nedan har vi något jag gjorde igår. Det är såååå gott och går att bjuda på till vilken "fin" middag som helst. Smöra en form, täck botten rikligt med färska spenatblad, hackad gul lök och vitlök. Lägg på laxfilé, toppa med fetaost, rostade pinjenötter och havssalt. Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter.


Foto:Privat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar