Translate

12 maj 2013

Hål-i-magenfrukost efter ätarhelg

Det har varit mycket kalas i helgen. Kalas betyder äta mer och onyttigt på nåt vis. I fredags fyllde yngsta sonen år och då gick vi ut och åt. Vi skulle gå på ett av våra favoritställen som heter Söderkisen och ligger vid Mariatorget. Men den var borta och där låg nu ett tapasställe i stället. Dit ska jag definitivt gå men med två überhungriga tonårskillar sätter man sig inte och beställer in tapas. Vi gick runt hörnan och käkade på Helens krog i stället. Där åt jag denna enorma burgare med goda tillbehör. Tallriken är är lika stor som ett normalt serveringsfat ungefär. Gott var det. Vin till det och en blåbärscheescake och Irish Coffee till efterrätt. Mumsigt.

Foto:Privat

Senare på kvällen blev det mer vin och ett besök hos några kompisar som slutade med att vi hamnade på krogen och sen svängde förbi Max och käkade på vägen hem. Passade på att stoppa i mig precis allt som jag annars inte äter.

Jag plankade på t-banan också...hade glömt SL-kortet hemma så jag smet igenom spärrarna med hjälp av min kompis...busigt som 17. Jag tror aldrig att jag i hela livet gjort det förut. Skulle hellre dött än åka dit för nånting sånt.

Igår firade vi sonens födelsedag med lite släktingar och vänner. Det fanns bullar, kakor och tårta. Men jag hade gjort en Rawfoodchokladkaka (recept LÄNK). Jag dubblar ingredienserna i botten och hade bara 3 avokado och 250 g kakao. Det är en smaksak hur man vill göra. Nästan alla smakade på den, några tyckte inte om den eftersom den inte är söt alls, men flera gjorde det och det gjorde mig väldigt glad. Vi åt bär och vispgrädde till. Musmsigt och dessutom mättande så man ville inte ha mer.

Efter kalaset gick jag och träffade en gammal jobbarkompis och vän. Det var från tiden jag jobbade i Västerås. Hon bor i Arboga så vi ses ju inte särskilt ofta. Tack och lov för Facebook så man ändå kan ha kontakt och koll på varandra. Såå himla kul att ses igen. De skulle sen på Springsteenkonserten. Jag tror att precis alla mina vänner sett honom nu.

Sen gick jag hem och gjorde lax i ugn med spenat, lök, fetaost och pinjenötter.

Efter min intevall-löprunda i morse var jag så hungrig att det kändes som jag hade ett stort hål i magen. Det fick bli dunderfrulle. Yoghurt, bär, linfrön, kex som jag bakade häromdagen, ost på opastöriserad mjölk, apelsinklyftor och massor med kaffe.

Foto:Privat

Nu ska jag göra laxburgare med rödlök och sen blir det träning med PT-Stefan klockan 12 och därefter ska det shoppas kläder inför stora sonens studentfirande. Sen mer matlagning. Frysen ska fyllas inför veckan.

Helga vilodagen...vem sa det?

10 000 kramar till er alla!

2 kommentarer:

  1. Bra med en ätardag ibland, det behövs med tanke på hur grymma vi resten av vår tid :)

    Kul du gjorde Rawfood kakan också!! Jag gillar den bara mer och mer ju fler gånger jag äter den. Det är ett bakverk som man nästan måste lära sig gilla. Smart att dubbla botten, det måste jag börja göra för den blev såå tunn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag försöker lära mig att njuta av ätardagar och vilodagar. De är ju inte farliga om de inte kommer oftare än de andra dagarna :)

      Chokladkakan blev så god. Mina syrror och min kusin käkade bara av den fast det fanns annat gott att käka :)

      Radera