Translate

14 mars 2013

Visit your dentist every six months...eller oftare!

För ett drygt år sedan gick jag till tandläkaren efter ett väldigt långt uppehåll. Jag tycker att jag skött mina tänder men det hade jag visst inte. Inte så perfekt som man borde antagligen. Jag tycker också att jag varit duktig och inte varit rädd för tandläkaren.

Det kan vara svårt att hitta en ny tandläkare i Stockholm så när jag väl ringde runt tog ingen emot nya patienter. Inte nån av de två jag ringde.

Min kollega A rekommenderade sin tandläkare på Kungsgatan, jag ringde och fick tid dagen efter.

Bild:Google

Tandläkaren var en liten ung tjej som var jättegullig och som hela tiden talade om för mig att jag var så-å duktig och berättade att allt skulle gå så-å bra. Väldigt gulligt av henne och med tanke på hur ung hon såg ut ville jag säga detsamma till henne...men jag lät bli.

Sen fick jag höra att dom specialiserar sig på folk med tandläkarskräck. Vilket jag nu tagit till mig och hon får klappa mig på huvudet och göra vad som helst för att det ska vara behagligt att gå dit. Jag upptäckte att jag faktiskt tycker det är jätteotäckt att gå till tandläkaren. Men nu känns det bättre.

Hon berättade att jag har påbörjad tandlossning och att två, kanske fyra tänder var så illa att om inget förändrades skulle jag behöva operera. Hu!!! Inte operation, det vill jag verkligen inte. Hennes råd var, tandtråd, mellanrumsborstar och fluor. Borsta, borsta och borsta.

Foto:Google

Så jag borstar, sköljer och tandtrådar. Morgon och kväll och när det finns möjlighet där utöver. Det kändes tröstlöst ett tag men nu har det givit resultat. Idag var det bara en tand som fortfarande måste kollas för eventuell operation.

Foto:Google

Så kära vänner, borsta, skölj och tandtråda så mycket ni bara kan. Även om man som jag inte haft hål i tänderna sen grundskolan så kan tänderna trilla ut och det vill man ju inte.

Och erkänn att ni är rädda när ni går dit. De tar hänsyn till det. Nuförtiden bokar vi en särskild tid för att ta bort tandsten då jag blir helbedövad under tiden. Väldigt skönt!

2 kommentarer:

  1. Jag hade tandfickor som jag tandtrådade mellanrumsborstade och tandsticksfilade bort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blir man stolt över sig själv? Att det faktiskt går att fixa.

      Radera