Kalvfärsbiffar:
2 kg kalvfärs
2 finhackade gula lökar
Rivet skal av en citron
Citronsaft pressat från en citron
2 ägg
2,5 dl vispgrädde
salt och peppar och några droppar tabasco
Rödbetor i ugn:
10 färska rödbetor
1 liten "rulle" Chévre
1 paket tärnat bacon
1 liten påse pinjekärnor
Koka rödbetorna ca 35-40 minuter, skala och klyfta. Lägg i ugnsfast form. Stek baconet och strö över, skiva chévren och fördela över alltihop. Rosta pinjekärnorna och strö över. Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten smält och fått lite färg.
Foto:Privat |
Melon- och fetaostsallad:
Vattenmelon
Fetaost
Oliver
Rödlök
Skär allt i bitar och blanda ihop med lite olivolja och svartpeppar.
Sen blev det galet mycket vin till vilket visade sig vara en dålig idé då jag skulle köra ett pass med PT-Stefan klockan 12 idag. Bara att bita ihop och få den förbannade timmen ur världen. Jag var svag och gnällde. Men jag genomförde den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar