Translate

26 januari 2014

Gårdagens middag

Att följa recept är stökigt för mig. Jag läser tio gånger och kommer ändå inte ihåg vad jag ska göra. Därför tar det en vansinnigt lång tid för mig att laga mat när jag måste följa recept. För jag gör varje sak för sig, även om receptet säger att jag ska göra det samtidigt liksom...ja ni fattar kanske...eller inte. Men vid något tillfälle så köpte jag ett kilo högrev som jag frös in. Oklart vad jag tänkte göra med det men fick då ett recept av Lotta på Mustig Gulasch. Jag var modig och gjorde om lite där receptet inte stämmer överens med min kostfilosofi. Så här:

2 gula lökar
2 msk paprikapulver
10 dl vatten
800 g högrev (vikten minskade när jag tagit bort lite slams jag inte ville ha med)
2 dl rödvin
2 buljongtärningar (sorten jag använde är inte helt i min filosofi, ska leta efter bättre sorter)
3 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2 dl krossade tomater
2 chilifrukter, jag tog en röd och en grön
400 g palsternacka
2 paprikor, jag tog en gul och en röd
havssalt

Foto:Privat

Fräs lökringar glansiga i smör, strö över paprikapulver och häll på vattnet. Köttet som är skuret i små tärningar hälls i och sen vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad och krossade tomater. Kärna och finhacka chilin och rör ner. Sen ska det där koka under lock i 40 minuter.

Skala och skär palsternackan i småbitar, lägg ner i grytan och koka ytterligare 10 minuter. Därefter ska de skurna paprikorna i. Koka 5 minuter till sen är det klart!
Foto:Privat

Det blev gott men inte så starkt som jag trodde. Jag åt den med en klick turkisk yoghurt och avokadosallad i en skål bredvid. OCH, håll i er nu, jag drack ett glas rödvin till. Ni som känner mig vet att jag inte dricker rödvin för att jag helt enkelt inte tycker om det så mycket, Men nu hade jag öppnat den där halvflaskan och jag är ändå av den åsikten att man inte låter vin förfara hur som helst. Det blev lite mindre än ett glas och var faktiskt gott till gulaschen, antagligen för att det var rödvin i. Nu tror jag att jag kan börja jobba som somelier faktiskt...

Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
Gilla Inifrån och ut på Facebook HÄR (LÄNK)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar