Translate

02 mars 2013

Resultatet


Nu har jag lagat mat i flera timmar. Det är mat överallt och då har jag ändå inte gjort middag till ikväll.

Från vänster (ja jag tittade på handen innan jag skrev) har vi rotfrukter i ugn. Kålrot, palsternacka och rotselleri som rostas i ugnen blandat med lite olivolja och svartpeppar. 40 minuter på 225 grader.

Därefter dagens mest lyckade chansning. Mos på palsternacka och rotselleri. Koka bitar i ca 20 minuter, blanda i en klick smör, vit- och svartpeppar och muskotnöt. Mixa till mos. Det blev jättegott.

Foto:Privat

Överst till höger: Grenska eller svekiska köttfärsbiffar. Nötfärs, hackad gul lök och charlottenlök, ägg, massor med fetaost, salt och peppar. Forma till biffar i valfri storlek och stek. Jag gjorde ganska små. Sås på finkrossade tomater, vatten, hackad gul lök, charlottenlök, pressad vitlök, salt, peppar, basilika och en skvätt flytande akaciahonung. Såsen ska puttra på svag värme minst 1 timme.

Under biffarna är det smörstekt torskrygg. Salta och peppra fisken, stek i smör på hög värme så det blir färg på båda sidorna. Stäng av värmen och låt stå på efterstekning i stekpannan. Vid sidan av fräste jag vitlök och hackad chili i lite olja och på slutet kastade jag i räkor.

Dryck, naturellt bubbelvatten med frysta hallon. God smak och fin färg.

2 kommentarer:

  1. Mums, Barbro, ser kanongott ut. Riktig kocka du!!
    Om du gör palsternack/rotsellerimos nåt mer så prova att blanda i en msk creme fraiche också. Blir också gott! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, ska prova det nästa gång :)

      Radera