Translate

11 maj 2014

En ny tid

Jag har inte skrivit här på ett tag som ni kanske märkt. Det har tagit emot att fixa blogginläggen. Jag går runt och försöker, väldigt ansträngt, att komma på vad jag ska skriva för att det ska vara intressant för er att läsa och varje gång jag tänker mat, träning eller annat jag brukar skriva om så känns det som jag skrivit det förut och att jag bara skulle skriva för att mata bloggen med inlägg och inte för att det är roligt.

Just nu är jag inne i en ganska konstig period psykiskt. Jag känner mig trött, trött, trött men har ändå energi. Jag vill träna och längtar till gymmet men har inte kommit iväg på några dagar. Jag har ätit alldeles fel och allt beror på att jag inte lyckats mobilisera kraft till annat än att fixa en fest vi hade här igår. Min yngsta fyllde 18 och vi hade så jättetrevligt och allt blev lyckat. Men innan en sån fest är det ångest och stök i huvudet för jag inte klarar att planera sånt här utan att ha panik då jag inte har full kontroll hela tiden.

Jag bestämde mig nu för att det får va som det blev med träning och kost nu. Inget jag kan göra något åt i alla fall. Från i morgon blir det nya tag och veckan kommer bli kanonbra.

Men åter till bloggandet...jag kommer ta en paus nu. Kanske för evigt. Jag vet faktiskt inte. Men när jag har det så här stökigt i huvudet måste jag rensa och ta bort. Just nu ger inte bloggen mig något. Förr mådde jag bra av att skriva här. Nu har det inte känts så på ett tag. Så därför vill jag skala av även den just nu.

Jag har i stället hittat Instagram som ett roligt och enkelt sätt att meddela mig och jag skulle bli jätteglad om ni vill följa mig där i stället. Där är det lite mat och lite träning och lite annat som jag gör och tänker som ni kan läsa och se.

barbro_a heter jag där. Välkomna!

Tack så jättemycket för allt jag fått tillbaka här. Det har varit värt guld för mig.

Kram och på återseende!

Bild Google

05 maj 2014

Solrapporten

I dag gick solen upp 4.36 och den dalar igen 20.50. Dygnets ljusa del har blivit 38 minuter längre än förra veckan.

Ha en härlig dag min vänner!


Foto:Privat

30 april 2014

Ny nödvändig långledighet

Från och med idag är jag ledig fem dagar igen. Jag är fortfarande ganska rörig i huvudet men jag har tagit några beslut för mig själv som jag tror kommer underlätta min vardag. När livet rasar på i 190 så måste jag skala av lite, hinna reflektera och känna efter vad som är rätt för mig. Det håller jag på med nu och jag kanske inte ska påstå att jag skalat bort allt jag borde men jag är lite på väg. Jag har kanske inte riktigt samma plan som förra gången att helt fokusera på träning och kost. Men träning blir det...och ganska lugnt har jag tänkt.

Igår hade jag ett PT-pass med Stefan och jag fick två nya tuffa 15-minuterspass att varva med de andra två. Det var tungt och svettigt och jäkligt kul! Stentunga intensiva 15-minuterspass är verkligen min grej just nu. När man håller på med kettlebells får man lätt blåmärken på handlederna. Därför har jag sånna där frottésvettband på mig. De gamla hade blivit lite slitna faktiskt (mest av tvätt, inte träning...) så jag har hittat nya. Färgglatt ska det vara och matcha nagellacket förstås...


Foto:Privat

Idag hade jag tänkt att ta sovmorgon och träningsfritt. Det var ett ganska tufft pass igår så jag trodde kroppen ville vila. Men jag vaknade klockan sju och kände att jag ville ut så det blev en PW i alla fall. Men jag har hållit mig från gymmet.

I stället har jag ägnat mig åt att laga lite mat, tvätta och att fixa på balkongen. Nu var det ju inte så varmt och skönt idag som jag hoppats på men det blev fint och jag är nöjd. 


Foto:Privat

Det ska ut massor med blommor där. Det här var bara början och det var nödvändigt för mina flamingos ville ut nu. Tyvärr är det väl ganska stor risk för frostnätter så jag kommer få bära alla de där krukorna ut på morgonen och in på kvällarna. Men det är det värt...bara jag kommer i håg det.


Foto:Privat

Idag är det ju valborgsmässoafton och det sägs att man ska ut och titta på brasor. Det vill inte jag för det är för kallt för det. Hade det varit en varm kväll så man hade kunnat kombinera eldandet med att sätta sig på en uteservering hade jag gjort det. Jag får nog stanna hemma, jag ska ju bära krukor hela kvällen.

Härlig valborg på er och visst är det skönt att våren kommer vilken dag som helst!

Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
E-posta mig på: inifranochut@outlook.com
Följ mig på Instagram: barbro_a
Gilla Inifrån och ut på Facebook HÄR (LÄNK)

28 april 2014

Solrapporten

Nu så är det helt ljust och solen är uppe när jag går upp. Äntligen!!

Idag gick den upp 4.56 och kommer gå ner 20.32. Solen visar sig 35 minuter mer idag än för en vecka sen.Foto:Privat

27 april 2014

Uppdatering

Jag har inte skrivit på några dagar. Jag har inte haft lust. Samtidigt så tänker jag att jag ska skriva om olika saker, men det blir inte av att jag sätter mig vid datorn och fixa det. Men nu har jag tid, och lust, jag håller på och lagar mat och fixar inför veckan så jag springer lite fram och tillbaka och skriver...fast det märker ju inte ni när ni läser...

Så vad har hänt de senaste dagarna? Jag har köpt nya uteträningsskor. Hittade ett par hysteriskt färgglada skor. Inte min grej i vanliga fall att köpa så självlysande skor eller kläder, men nånstans ska jag väl börja. Dom svartlila har varit goda trotjänare under vintern men nu får dom pensionera sig. Det är i alla fall samma färg på snörena.


Foto:Privat

Sen kom jag på att det var alldeles för länge sedan jag var och fixade håret. Utväxten var jätteful och håret vart svårt att fixa till och det var slitet i topparna. Men eftersom jag inte kan planera sånt i förväg och boka i god tid så blir det så. Igår efter min morgon-PW gick jag in till min frisör och frågade om en tid på onsdag. Jag tycker nog jag var ute i väldigt god tid för att vara mig. Men hon hade ingen tid då. Fast undrade om jag inte kunde redan samma dag, igår alltså, om två timmar. Jag blev lite ställd för det hade jag inte räknat med, men konstaterade att ett gympass fick bokas av för ett frisörbesök i stället. Det ångrar jag inte. Jag blev så himla nöjd och vansinnigt jätteblond.

Före och efter
Foto:Privat

Igår var jag på fest så nya frisyren kom väl till pass kan man säga. I morse vaknade jag med världens huvudvärk. Det berodde inte på festen, som man kanske kan tro (jag var hemma före tolv), utan på att jag har så jätteont och är jättestel i mina axlar och ner i ryggen. Musklerna är som hårda stenar och jag vet inte hur jag ska göra för att bli av med det. Jag försöker slappna av, men det funkar inte. I flera dagar har jag dessutom haft synbortfall igen. Jag brukar få det, det kan ni läsa om  HÄR (LÄNK) Jag vet inte varför, det kanske hänger ihop. Jag har mått konstigt både fysiskt och psykiskt ett tag. Det blir så här då. Jag får be PT-Stefan massera mina axlar och rygg ordentligt nästa gång så kanske det släpper.

Fast när jag väl masat mig upp, och fått värken att släppa lite så gjorde jag frukost som jag åt på balkongen. Så varmt och skönt att sitta där. Jag älskar min balkong och sitter där varje dag när vädret tillåter. Middagen åt jag där också. Hoppas de vita benen snart får lite färg också så att man ser anständig ut.

Foto:Privat

Mitt i min bloggoaktiva vecka har passerade vi också 30 000 besökare här på bloggen. Jag är så tacksam för alla som läser och det är bara ni som får mig att fortsätta. Så jag hoppas ni vill hänga med ett tag till.

30 000 tack!

Bild:Google
Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
E-posta mig på: inifranochut@outlook.com
Följ mig på Instagram: barbro_a
Gilla Inifrån och ut på Facebook HÄR (LÄNK)

24 april 2014

Längtan till gymmet

Jo, det blev så. Jag lät bli att träna i två dagar och längtade till träning. Vad har hänt med mig? Kanske bara en bra topp just nu men då gäller det att rida på vågen så länge det bara går.

Förutom ett tufft kettlebellspass på 15 minuter så rodde jag 500 meter. Sen 2x3 chins med 31 kilos hjälp, har förbättrat mig lite där. Därefter avslutade jag med marklyft med kettlebell på 48 kilo.

Bra pass!!

Längtar till nästa.


21 april 2014

Påskträningen

Oj vad det har gått bra och va roligt det har varit. Fem dagar i rad har jag gått upp klockan sex, gått en PW på mellan 45 minuter och en timme, sen gått till gymmet ock kört 15 minuter intensiv kettlebellsträning. Det har givit resultat på flera plan. På det fysiska planet är det faktiskt så att mina armmuskler blivit större, jag ser det själv! På det mentala planet har det varit så himla roligt. Jag trodde inte att jag skulle tycka det. Jag skulle genomföra den planerade träningen men trodde att jag skulle var trött efter typ två gånger. Men jag blev bara mer peppad och tyckte det var roligare för varje dag.

Det psykiskt trötta har dock inte gått över helt. Lite skum känsla att må på supertopp fysiskt men ändå inte vara på topp psykiskt. Oftast går det där hyfsat han i hand, men inte den här helgen. Nåja, nu kommer en ny vecka (på endast fyra arbetsdagar) med nya utmaningar. Jag ska inte träna på gymmet på två dagar har jag tänkt. Jag vill behålla den positiva känslan och vill längta dit...

...hmm

...att jag skulle säga att jag längtar till gymmet...? !! Haha, så lustigt, vem hade trott det för två år sen?


Foto:Privat

Jag belönade mig själv med att bjuda sönerna på middag på restaurang ikväll. Jag åt bra mat, men unnade mig två glas vin. Jag hade förtjänat det definitivt.

Nu är det strax läggdags. I morgon blir det PW som vanligt.

Go'kväll!

Dela gärna min blogg om du tror att nån du känner vill läsa.
E-posta mig på: inifranochut@outlook.com
Följ mig på Instagram: barbro_a
Gilla Inifrån och ut på Facebook HÄR (LÄNK)

Solrapporten

Idag blir det en lite annorlunda solrapport. Det är ju förvisso måndag men många är lediga, så även jag. Men eftersom jag har en påskhelg med fokus på träning och kost så var jag ändå ute tidigt i morse. Dock inte så tidigt som jag brukar när jag jobbar så fotot är taget ca en timme senare än det brukar bli. 

Solen gick upp 5.15 och kommer gå ner 20.16 ikväll. 37 minuter mer ljus har vi fått sen förra veckan.


Foto:Privat